Jehněčí kotlety s citronovým sosem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 95 minut
Počet porcí: 8

Suroviny

  • 1200 g Jehněčí maso
  • 100 g Máslo čerstvé
  • 9 g Sůl
  • 5 g Pepř černý mletý
  • 50 g Kopr čerstvý
  • 50 ml Citronová šťáva
  • 1 ks Cibule
  • 3 ks Vejce slepičí
  • 1 l Voda pitná
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 433 kcal
  • Sacharidy 3 g
  • Tuky 31 g
  • Sodík 476 mg
  • Bílkoviny 20 g
  • Uhlovodany 3 g
  • Cholesterol 227 mg
  • Draslík 109.2 mg
  • Vláknina 1068.8 mg
  • Vitamín A 1068.8 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 9.1 mg
  • Vitamín E 0.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1439.6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Jehněčí maso nakrájíme na plátky, osolíme a opepříme.

  • 2

    Na másle osmažíme dozlatova nadrobno nakrájenou cibuli, přihodíme kopr a nakonec jehněčí plátky a asi 5 minut restujeme. Zalijeme 1 l vody a necháme 1 hodinu vařit na mírném ohni, dokud maso není měkké a voda téměř vyvařená. Po odstavení z plotny vmícháme vejce ušlehaná s citronovou šťávou. Servírujeme např. s vařenými bramborami.

Komentáře k receptu