Jehněčí kotlety s citronovým sosem
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 433 kcal
- Sacharidy 3 g
- Tuky 31 g
- Sodík 476 mg
- Bílkoviny 20 g
- Uhlovodany 3 g
- Cholesterol 227 mg
- Draslík 109.2 mg
- Vláknina 1068.8 mg
- Vitamín A 1068.8 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 9.1 mg
- Vitamín E 0.2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1439.6 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Jehněčí maso nakrájíme na plátky, osolíme a opepříme.
-
2
Na másle osmažíme dozlatova nadrobno nakrájenou cibuli, přihodíme kopr a nakonec jehněčí plátky a asi 5 minut restujeme. Zalijeme 1 l vody a necháme 1 hodinu vařit na mírném ohni, dokud maso není měkké a voda téměř vyvařená. Po odstavení z plotny vmícháme vejce ušlehaná s citronovou šťávou. Servírujeme např. s vařenými bramborami.