Špikované jehněčí
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 692 kcal
- Sacharidy 3 g
- Tuky 51 g
- Sodík 970 mg
- Bílkoviny 28 g
- Uhlovodany 3 g
- Cholesterol 230 mg
- Draslík 45 mg
- Vláknina 1652.5 mg
- Vitamín A 1652.5 mg
- Vitamín B6 0 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 6 mg
- Vitamín E 0.2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 2403 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Do jehněčího masa hustě nabodáme otvory, do kterých střídavě vkládáme kousky česneku, másla a ochucovací směsi ze soli, oregana a pepře. Potom celé maso polijeme citronovou šťávou a rozpuštěným máslem a ještě na povrchu osolíme. Zakryjeme alobalem a pečeme v mírně zahřáté troubě, často podléváme, aby maso nevyschlo.
-
2
Po 1 hodině pečení maso otočíme, odkryjeme a pečeme za stálého podlévání dokud maso není měkké a nevytvoří se zlatavá kůrka. Podáváme např. s bramborovou kaší.