Špikované jehněčí

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 165 minut
Počet porcí: 8

Suroviny

  • 200 g Máslo čerstvé
  • 20 g Sůl
  • 7 g Pepř černý mletý
  • 10 g Oregano sušené
  • 1 ks Česnek
  • 1 dl Citronová šťáva
  • 2 kg Jehněčí maso
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 692 kcal
  • Sacharidy 3 g
  • Tuky 51 g
  • Sodík 970 mg
  • Bílkoviny 28 g
  • Uhlovodany 3 g
  • Cholesterol 230 mg
  • Draslík 45 mg
  • Vláknina 1652.5 mg
  • Vitamín A 1652.5 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 6 mg
  • Vitamín E 0.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 2403 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Do jehněčího masa hustě nabodáme otvory, do kterých střídavě vkládáme kousky česneku, másla a ochucovací směsi ze soli, oregana a pepře. Potom celé maso polijeme citronovou šťávou a rozpuštěným máslem a ještě na povrchu osolíme. Zakryjeme alobalem a pečeme v mírně zahřáté troubě, často podléváme, aby maso nevyschlo.

  • 2

    Po 1 hodině pečení maso otočíme, odkryjeme a pečeme za stálého podlévání dokud maso není měkké a nevytvoří se zlatavá kůrka. Podáváme např. s bramborovou kaší.

Komentáře k receptu