Čerstvé houby na paprice

Hodnocení 1x 1x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 2

Suroviny

  • 40 g Cibule
  • 200 g Houby čerstvé
  • 200 g Paprika zelená
  • 20 g Olej rostlinný
  • 0.5 kávová lžička Sůl
  • 2 ks Vejce slepičí
  • 1 špetka Kmín mletý
  • 1 polévková lžíce Mléko polotučné
  • 1 polévková lžíce Petržel - nať
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 245 kcal
  • Sacharidy 13 g
  • Tuky 17 g
  • Sodík 298 mg
  • Bílkoviny 14 g
  • Uhlovodany 13 g
  • Cholesterol 245.7 mg
  • Draslík 784.1 mg
  • Vláknina 10458 mg
  • Vitamín A 10458 mg
  • Vitamín B6 0.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 85.7 mg
  • Vitamín E 1.9 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 7.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Cibuli nakrájíme na kolečka, zelenou papriku zbavíme semínek a pokrájíme na tenké proužky, houby na plátky, vejce rozšleháme s 1 lžící mléka, petrželovou nať drobně posekáme.

  • 2

    V hlubším rendlíku na oleji osmažíme cibuli, přidáme papriku, houby, okořeníme drceným kmínem a solí. Pod poklicí dusíme za občasného míchání.

  • 3

    Když jsou houby měkké, přelijeme je vejci, zamícháme a necháme vejce srazit. Před podáváním zdobíme petrželovou natí.

Komentáře k receptu