Čerstvé houby na paprice
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 245 kcal
- Sacharidy 13 g
- Tuky 17 g
- Sodík 298 mg
- Bílkoviny 14 g
- Uhlovodany 13 g
- Cholesterol 245.7 mg
- Draslík 784.1 mg
- Vláknina 10458 mg
- Vitamín A 10458 mg
- Vitamín B6 0.3 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 85.7 mg
- Vitamín E 1.9 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 7.3 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Cibuli nakrájíme na kolečka, zelenou papriku zbavíme semínek a pokrájíme na tenké proužky, houby na plátky, vejce rozšleháme s 1 lžící mléka, petrželovou nať drobně posekáme.
-
2
V hlubším rendlíku na oleji osmažíme cibuli, přidáme papriku, houby, okořeníme drceným kmínem a solí. Pod poklicí dusíme za občasného míchání.
-
3
Když jsou houby měkké, přelijeme je vejci, zamícháme a necháme vejce srazit. Před podáváním zdobíme petrželovou natí.