Omeleta s květákem
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 242 kcal
- Sacharidy 6 g
- Tuky 21 g
- Sodík 344 mg
- Bílkoviny 9 g
- Uhlovodany 6 g
- Cholesterol 245.3 mg
- Draslík 387.5 mg
- Vláknina 4224.1 mg
- Vitamín A 4224.1 mg
- Vitamín B6 0.3 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 50.1 mg
- Vitamín E 2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1.6 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Ve vodě osolené špetkou soli uvaříme rozebraný květák doměkka, necháme okapat a nasekáme na menší kousky. V míse květák promícháme s muškátovým květem, špetkou soli, pepře a posekanou petrželovou natí.
-
2
Polovinu květáku rozložíme na pánvi s polovinou rozpáleného oleje a zalijeme jedním rozšlehaným vejcem. Když je vejce ztuhlé, usmažíme druhou omeletu.