Salát z hrušek, hroznů a okurky

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 16 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 125 g Hroznové víno
  • 85 g Cukr krupice
  • 200 ml Voda pitná
  • 1 ks Okurka salátová
  • 2 ks Hrušky
  • 2 ks Citronová tráva
  • 1 hrst Máta
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 275 kcal
  • Sacharidy 70 g
  • Tuky 1 g
  • Sodík 13 mg
  • Bílkoviny 4 g
  • Uhlovodany 70 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 1234.8 mg
  • Vláknina 6492.7 mg
  • Vitamín A 6492.7 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 13.1 mg
  • Vitamín E 0.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 10.8 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Omytou okurku podélně rozkrojíme, konce odkrojíme a semínka vydlabeme. Okurku nakrájíme na tenké plátky.

  • 2

    Z citronové trávy odstraníme tuhé částí, trávu podélně rozkrojíme a trochu pomačkáme válečkem, aby se silice uvolnily. Citronovou trávu vložíme do kastrůlku s cukrem a 200 ml vody. Vše zahříváme, aby se cukr rozpustil. Uvedeme do varu, povaříme 1 minutu a odstavíme z plotny. Vmícháme plátky okurky a necháme vychladnout. Potom vyjmeme citronovou trávu.

  • 3

    Omyté hrušky rozkrojíme na čtvrtiny, zbavíme jádřince a nakrájíme podélně na plátky. Přidáme k sirupu spolu s omytým hroznovým vínem a mátou.

  • 4

    Salát můžeme podávat s řeckým jogurtem.

Komentáře k receptu