Rizoto z divoké rýže s hráškem
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 1054 kcal
- Sacharidy 139 g
- Tuky 81 g
- Sodík 3485 mg
- Bílkoviny 52 g
- Uhlovodany 138 g
- Cholesterol 3.6 mg
- Draslík 2437.4 mg
- Vláknina 48278.5 mg
- Vitamín A 48278.5 mg
- Vitamín B6 1.8 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 201.5 mg
- Vitamín E 13.3 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 21.5 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Nasekáme česnek, pórek podélně rozpůlíme a nakrájíme na tenké proužky. Mrkev nakrájíme na kostičky, chřest rozkrájíme na 2,5 cm dlouhé kousky.
-
2
Na suché teflonové pánvi opražíme plátky mandlí.
-
3
V hrnci přivedeme k varu vývar, který podle chuti osolíme. Vývar stále udržujeme teplý.
-
4
Na pánvi zahřejeme olivový olej a po dobu 4 minut na něm podusíme česnek s pórkem. Přidáme rýži a mrkev a za stálého míchání postupně přiléváme vývar.
-
5
Jakmile nám zůstane asi 200 ml vývaru, přidáme hrášek a chřest. Teprve když je rýže dovařená, vmícháme do pokrmu mandlové plátky. Jídlo ihned podáváme.