Rýže vařená ve vývaru
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 598 kcal
- Sacharidy 44 g
- Tuky 13 g
- Sodík 1718 mg
- Bílkoviny 7 g
- Uhlovodany 44 g
- Cholesterol 9 mg
- Draslík 63 mg
- Vláknina 3065 mg
- Vitamín A 3065 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 0 mg
- Vitamín E 0 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 9.1 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Rýži nasypeme do jemného cedníku a propláchneme pod tekoucí vodou. Necháme chvilku okapat. V hrnci rozehřejeme máslo, přidáme rýži a zvolna dusíme, až se odpaří voda z oplachování. Zalijeme vývarem, osolíme, opepříme a vaříme 18-20 minut. Voda by se měla vsáknout, pokud ne, slijeme ji.
-
2
Rýži podáváme jako přílohu k drůbeži.