Červený řepný salát

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 5

Suroviny

  • 40 ml Olej olivový
  • 20 ml Ocet jablečný
  • 0.25 kávová lžička Tymián sušený
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Skořice mletá
  • 1 špetka Pepř bílý
  • 1 šálek Červená řepa
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 76 kcal
  • Sacharidy 1 g
  • Tuky 8 g
  • Sodík 55 mg
  • Bílkoviny 0 g
  • Uhlovodany 1 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 39.3 mg
  • Vláknina 726.8 mg
  • Vitamín A 726.8 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0.6 mg
  • Vitamín E 0 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 0.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Červenou, sterilovanou řepu nakrájíme na plátky a necháme je okapat. Šťávu si odložíme. Vedle v misce důkladně smícháme ostatní suroviny, vložíme kousky řepy a směs necháme stát 1/2 hodiny v pokojové teplotě. Pak salát naservírujeme na talíř a přelijeme ho řepnou šťávou.

Komentáře k receptu