Kukuřičný vegetariánský salát
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 452 kcal
- Sacharidy 59 g
- Tuky 92 g
- Sodík 129 mg
- Bílkoviny 6 g
- Uhlovodany 56 g
- Cholesterol 0 mg
- Draslík 421 mg
- Vláknina 13600.5 mg
- Vitamín A 13600.5 mg
- Vitamín B6 0.3 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 89.9 mg
- Vitamín E 0.7 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 2.2 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Rýži uvaříme, slijeme a necháme okapat. Papriky necháme chvíli péct při 200 °C, poté z trouby vyjmeme a oloupeme jim slupky.
-
2
Tykve a mrkve oloupeme, pokrájíme na nudličky a spaříme ve vroucí vodě. Rajčata oloupeme, zbavíme semínek a dužinu rozmačkáme vidličkou. Kukuřici scedíme a necháme okapat. Všechnu zeleninu smícháme dohromady. Olej smícháme s citronovou šťávou, osolíme a opepříme. Zálivkou zalijeme salát.
-
3
Posypeme sekanou bazalkou.