Ledová ovocná polévka s kari
Suroviny
- 125 g Papaya
- 0.5 kávová lžička Kari koření
- 1 ks Banány
- 1 ks Citrony
- 3 ks Jablka
- 1 ks Pórek
- 4 ks Cibulka jarní
- 1 špetka Sůl
- 1 špetka Pepř černý mletý
- 1 šálek Smetana 33% (šlehačka)
- 1 šálek Vývar drůbeží
- 1.5 hrnek Rajčatová šťáva
- 3 polévková lžíce Kokosová moučka
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 338 kcal
- Sacharidy 41 g
- Tuky 16 g
- Sodík 197 mg
- Bílkoviny 4 g
- Uhlovodany 39 g
- Cholesterol 45.8 mg
- Draslík 675.6 mg
- Vláknina 12005.8 mg
- Vitamín A 12005.8 mg
- Vitamín B6 0.4 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 60.8 mg
- Vitamín E 1.3 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 2.2 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Dvě jablka i s jádry nastrouháme nahrubo, banán, papáju a cibulku oloupeme a nakrájíme. Vše vložíme do mixéru a rozmixujeme. Vmícháme rajčatovou šťávu, vývar a kari. Vlijeme do velkého džbánu, ochutíme solí, pepřem a necháme několik hodin chladit.
-
2
V misce důkladně ušleháme smetanu, vmícháme kokosovou moučku a nastrouhané zbylé jablko a necháme rovněž vychladit.
-
3
Polévku podáváme s miskou smetanové směsi, případně čerstvým pečivem. Dozdobíme plátky citronu a pórkem.