Zeleninová polévka servírovaná v kokosu

Hodnocení 0x 1x
Čas přípravy: 60 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 300 g Brambory
  • 120 g Cibule
  • 60 g Kiwi
  • 90 g Mango
  • 50 g Máslo čerstvé
  • 10 g Pažitka
  • 750 ml Vývar drůbeží
  • 150 ml Zakysaná smetana
  • 2 ks Kokos čerstvý
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 2 stroužek Česnek
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 2241 kcal
  • Sacharidy 98 g
  • Tuky 189 g
  • Sodík 785 mg
  • Bílkoviny 23 g
  • Uhlovodany 98 g
  • Cholesterol 34.5 mg
  • Draslík 2298 mg
  • Vláknina 96749.8 mg
  • Vitamín A 96749.8 mg
  • Vitamín B6 0.6 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 50 mg
  • Vitamín E 1.8 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 28.6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Oloupeme cibuli a česnek a nasekáme obojí na drobnější kousky a necháme osmahnout na rozpáleném másle.

  • 2

    Brambory oloupeme a pokrájíme na větší kostky.

  • 3

    Smažící se cibuli s česnekem zalijeme vývarem a přidáme brambory.

  • 4

    Vaříme 20 minut.

  • 5

    Uvařené brambory rozmixujeme ve vývaru, přidáme smetanu a nasekanou pažitku. Osolíme, opepříme a necháme vychladit.

  • 6

    Kokosové ořechy rozpůlíme, část dužiny vydlabeme a přidáme do polévky, tu po vychlazení servírujeme v kokosových skořápkách.

  • 7

    Ozdobíme čerstvým ovocem.

Komentáře k receptu