Vařená čočka se zeleninou
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 436 kcal
- Sacharidy 64 g
- Tuky 9 g
- Sodík 808 mg
- Bílkoviny 27 g
- Uhlovodany 64 g
- Cholesterol 0 mg
- Draslík 1020.3 mg
- Vláknina 62934.5 mg
- Vitamín A 62934.5 mg
- Vitamín B6 0.6 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 6.7 mg
- Vitamín E 1.3 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 7.7 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Čočku přebereme, propláchneme pod tekoucí vodou a vložíme do hrnce. Zalijeme vodou, osolíme, přidáme celou cibuli se dvěma zapíchnutými hřebíčky, karotku vcelku, celý česnek, přilijeme olej a přidáme celý svazeček bylinek. Přivedeme k varu, vaříme doměkka asi tři čtvrtě hodiny. Scedíme, vyndáme veškerou zeleninu a můžeme podávat jako přílohu nebo můžeme karotku nakrájet nadrobno, bylinky posekat a vmíchat do čočky.