Vařená čočka s rajčaty

Hodnocení 1x 0x
Čas přípravy: 55 minut
Počet porcí: 2

Suroviny

  • 30 g Cibule
  • 140 g Čočka jedlá
  • 150 g Rajčata
  • 20 g Olej rostlinný
  • 2 kávová lžička Petržel - nať
  • 2 špetka Sůl
  • 1 stroužek Česnek
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 360 kcal
  • Sacharidy 47 g
  • Tuky 11 g
  • Sodík 242 mg
  • Bílkoviny 19 g
  • Uhlovodany 47 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 894.5 mg
  • Vláknina 45283 mg
  • Vitamín A 45283 mg
  • Vitamín B6 0.5 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 18.2 mg
  • Vitamín E 1.7 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 5.7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Rajčata spaříme, sloupneme, zbavíme semen a nakrájíme na kostičky, česnek utřeme se špetkou soli, cibuli nakrájíme nadrobno.

  • 2

    Čočku přebereme, propláchneme a vaříme v osolené vodě do měkka.

  • 3

    V hlubokém rendlíku na oleji osmažíme cibuli s česnekem a rajčata. Chvíli směs podusíme, vsypeme uvařenou čočku, kterou jsme nechali okapat, promícháme a zahřejeme.

  • 4

    Na talíři zdobíme posekanou petrželovou natí.

Komentáře k receptu