Vařená čočka s rajčaty
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 360 kcal
- Sacharidy 47 g
- Tuky 11 g
- Sodík 242 mg
- Bílkoviny 19 g
- Uhlovodany 47 g
- Cholesterol 0 mg
- Draslík 894.5 mg
- Vláknina 45283 mg
- Vitamín A 45283 mg
- Vitamín B6 0.5 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 18.2 mg
- Vitamín E 1.7 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 5.7 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Rajčata spaříme, sloupneme, zbavíme semen a nakrájíme na kostičky, česnek utřeme se špetkou soli, cibuli nakrájíme nadrobno.
-
2
Čočku přebereme, propláchneme a vaříme v osolené vodě do měkka.
-
3
V hlubokém rendlíku na oleji osmažíme cibuli s česnekem a rajčata. Chvíli směs podusíme, vsypeme uvařenou čočku, kterou jsme nechali okapat, promícháme a zahřejeme.
-
4
Na talíři zdobíme posekanou petrželovou natí.