Plněné omelety
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 275 kcal
- Sacharidy 9 g
- Tuky 20 g
- Sodík 322 mg
- Bílkoviny 17 g
- Uhlovodany 8 g
- Cholesterol 245.3 mg
- Draslík 488.5 mg
- Vláknina 4213.5 mg
- Vitamín A 4213.5 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 17.2 mg
- Vitamín E 2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1.7 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Cibuli nakrájíme nadrobno, rajčata spaříme, oloupeme, zbavíme semen a nakrájíme na kostičky, žampiony nakrájíme na plátky, petrželovou nať drobně posekáme, sýr nastrouháme.
-
2
V hlubší pánvi na polovině oleje osmažíme cibuli, přidáme žampiony a rajčata. Do směsi přidáme špetku pepře, špetku soli a dusíme, až jsou žampiony měkké, poté do směsi vmícháme petrželovou nať. Směs odstavíme a držíme na teple.
-
3
Na druhé polovině oleje usmažíme dvě omelety z vajec, která jsme ušlehali se špetkou soli, vodou a polovinou ustrouhaného sýra.
-
4
Omelety plníme zeleninovou směsí, přepůlíme a posypeme zbylým sýrem.