Mrkvová omáčka
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 147 kcal
- Sacharidy 15 g
- Tuky 8 g
- Sodík 306 mg
- Bílkoviny 3 g
- Uhlovodany 6 g
- Cholesterol 10.4 mg
- Draslík 138.6 mg
- Vláknina 9388.2 mg
- Vitamín A 9388.2 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 6.6 mg
- Vitamín E 0.6 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 2.4 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Rozpálíme olej a orestujeme na něm nasekanou jarní cibulku. Přidáme mrkev nakrájenou na kostičky a podusíme. Poté přilijeme zeleninový vývar a provaříme, dokud mrkev nezměkne.
-
2
Směs rozmixujeme, vmícháme zakysanou smetanu, dochutíme solí a kajenským pepřem a promícháme.