Mrkvová omáčka

Hodnocení 1x 0x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 500 g Mrkev kořen
  • 60 g Zakysaná smetana
  • 200 ml Vývar zeleninový
  • 4 ks Cibulka jarní
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř cayenský
  • 2 polévková lžíce Olej stolní
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 147 kcal
  • Sacharidy 15 g
  • Tuky 8 g
  • Sodík 306 mg
  • Bílkoviny 3 g
  • Uhlovodany 6 g
  • Cholesterol 10.4 mg
  • Draslík 138.6 mg
  • Vláknina 9388.2 mg
  • Vitamín A 9388.2 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 6.6 mg
  • Vitamín E 0.6 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 2.4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Rozpálíme olej a orestujeme na něm nasekanou jarní cibulku. Přidáme mrkev nakrájenou na kostičky a podusíme. Poté přilijeme zeleninový vývar a provaříme, dokud mrkev nezměkne.

  • 2

    Směs rozmixujeme, vmícháme zakysanou smetanu, dochutíme solí a kajenským pepřem a promícháme.

Komentáře k receptu