Zbojnická čočková polévka
Suroviny
- 50 g Cibule
- 30 g Brambory
- 30 g Kedlubna
- 175 g Čočka červená
- 50 g Mrkev kořen
- 120 g Klobása Dunajská
- 3 g Česnek
- 1 kávová lžička Ocet kvasný lihový
- 1 ks Bobkový list
- 1 špetka Sůl
- 1 špetka Pepř černý mletý
- 1 špetka Cukr krupice
- 2 l Vývar drůbeží
- 2 polévková lžíce Olej rostlinný
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 621 kcal
- Sacharidy 23 g
- Tuky 37 g
- Sodík 1088 mg
- Bílkoviny 16 g
- Uhlovodany 22 g
- Cholesterol 0 mg
- Draslík 234 mg
- Vláknina 7606.3 mg
- Vitamín A 7606.3 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 2.9 mg
- Vitamín E 0.2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 3.3 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Čočku namočíme do studené vody. Zeleninu očistíme a nakrájíme na drobné kostičky.
-
2
V hrnci rozpálíme lžíci oleje, přidáme zeleninu, 5 minut restujeme. Přidáme čočku, bobkový list, podlijeme vývarem a na mírném ohni dusíme, až vše změkne.
-
3
Mezitím rozehřejeme zbytek oleje, na kterém opečeme kolečka klobásy.
-
4
Uvařenou polévku dochutíme octem, cukrem, solí a pepřem. Vyjmeme bobkový list, vložíme klobásu a promícháme.
-
5
Můžeme podávat i s pečivem jako chutnou večeři.