Fazolové lusky s ovčím sýrem
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 374 kcal
- Sacharidy 16 g
- Tuky 28 g
- Sodík 72 mg
- Bílkoviny 19 g
- Uhlovodany 15 g
- Cholesterol 0 mg
- Draslík 402.9 mg
- Vláknina 14464.8 mg
- Vitamín A 14464.8 mg
- Vitamín B6 0.4 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 49.2 mg
- Vitamín E 0.3 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 5.2 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Fazolky omyjeme, očistíme, nakrájíme. Cibuli a česnek oloupeme a nakrájíme na kostičky. Papriku omyjeme, rozpůlíme, zbavíme semen a nakrájíme na kostičky. Saturejku omyjeme, lístky otrháme a najemno nasekáme. Ovčí sýr nakrájíme na kostičky.
-
2
Na pánvi rozpálíme olivový olej a ovčí sýr na něm 5 minut opékáme. Ovčí sýr vyjmeme a udržujeme v teple.
-
3
Na pánev dáme cibuli a papriku, 3 minuty opékáme, potom přidáme fazolové lusky, osolíme, přidáme saturejku, podlijeme 100 ml vody. Pánev zakryjeme pokličkou a necháme dusit na mírném ohni asi 20 minut.
-
4
Rajčata omyjeme, rozčtvrtíme a přimícháme k fazolovým luskům. Navrch nasypeme osmažený ovčí sýr.