Omeleta s nivou a ementálem
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 411 kcal
- Sacharidy 5 g
- Tuky 22 g
- Sodík 670 mg
- Bílkoviny 33 g
- Uhlovodany 4 g
- Cholesterol 654.6 mg
- Draslík 440.8 mg
- Vláknina 3129.5 mg
- Vitamín A 3129.5 mg
- Vitamín B6 0.3 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 35.4 mg
- Vitamín E 1.6 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 4 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Bílky oddělíme od žloutků a ušleháme do tuhého sněhu. Žloutky smícháme se solí a pepřem. Nivu nakrájíme na kousky a ementál nastrouháme.
-
2
Na pánvi rozpálíme máslo. Sýr a vaječný sníh smícháme se žloutky. Směs nalijeme na pánev a opékáme z každé strany 2 minuty. Po opečení položíme na prkénko, rozdělíme na porce a ozdobíme nasekanou pažitkou.