Omeleta s nivou a ementálem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 35 minut
Počet porcí: 2

Suroviny

  • 50 g Sýr Niva (Rokfór)
  • 50 g Sýr Ementál (Primátor)
  • 5 ks Vejce slepičí
  • 1 ks Pažitka
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 411 kcal
  • Sacharidy 5 g
  • Tuky 22 g
  • Sodík 670 mg
  • Bílkoviny 33 g
  • Uhlovodany 4 g
  • Cholesterol 654.6 mg
  • Draslík 440.8 mg
  • Vláknina 3129.5 mg
  • Vitamín A 3129.5 mg
  • Vitamín B6 0.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 35.4 mg
  • Vitamín E 1.6 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Bílky oddělíme od žloutků a ušleháme do tuhého sněhu. Žloutky smícháme se solí a pepřem. Nivu nakrájíme na kousky a ementál nastrouháme.

  • 2

    Na pánvi rozpálíme máslo. Sýr a vaječný sníh smícháme se žloutky. Směs nalijeme na pánev a opékáme z každé strany 2 minuty. Po opečení položíme na prkénko, rozdělíme na porce a ozdobíme nasekanou pažitkou.

Komentáře k receptu