Gratin Dauphinois
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 305 kcal
- Sacharidy 37 g
- Tuky 8 g
- Sodík 294 mg
- Bílkoviny 15 g
- Uhlovodany 32 g
- Cholesterol 89.8 mg
- Draslík 1058.2 mg
- Vláknina 12623.5 mg
- Vitamín A 12623.5 mg
- Vitamín B6 0.6 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 28.9 mg
- Vitamín E 0.1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 14.5 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Troubu předehřejeme na 200 stupňů Celsia. Kulatou zapékací mísu vymažeme máslem a vytřeme stroužkem česneku. Brambory očistíme, omyjeme, okrájíme slupku a nakrájíme na tenká kolečka. Vložíme do zapékací mísy, osolíme, opepříme a posypeme muškátovým oříškem. Sýr nastrouháme, vejce rozšleháme v mléce. Brambory smícháme s rozšlehaným vejcem a mlékem, důkladně promícháme.
-
2
Připravenou bramborovou směs posypeme sýrem a obložíme vločkami másla. Podáváme se zeleninovým salátem.