Rajčatová polévka s bramborami
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 246 kcal
- Sacharidy 18 g
- Tuky 16 g
- Sodík 1881 mg
- Bílkoviny 12 g
- Uhlovodany 18 g
- Cholesterol 24.5 mg
- Draslík 1622.4 mg
- Vláknina 7597.5 mg
- Vitamín A 7597.5 mg
- Vitamín B6 0.3 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 25.4 mg
- Vitamín E 1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 13.5 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Rajčata nakrájíme na osminky, očištěné brambory a celer na kostičky, pórek na tenká kolečka. Vývar z kostí přivedeme k varu, nasypeme do něj celer a brambory, osolíme, opepříme a vaříme asi 15 minut. Nyní přidáme pórek a rajčata, chvilku povaříme, ne dlouho, aby se rajčata nerozpadla a ihned podáváme.
-
2
Každý strávník si může polévku zjemnit kouskem másla.