Bůčková polévka
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 541 kcal
- Sacharidy 5 g
- Tuky 53 g
- Sodík 1026 mg
- Bílkoviny 11 g
- Uhlovodany 5 g
- Cholesterol 72 mg
- Draslík 367.1 mg
- Vláknina 4560 mg
- Vitamín A 4560 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 38.5 mg
- Vitamín E 0.5 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1.2 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Do hrnce nalijeme vodu, přidáme maso vcelku, zelí a petrželovou nať. Ochutíme solí, pepřem a vaříme doměkka. Všechny suroviny vyjmeme, maso nakrájíme na kostičky, nať posekáme a uvařené zelí pokrájíme nahrubo. Všechno vrátíme zpět do vývaru, necháme ještě krátce projít varem, posypeme posekanou pažitkou a podáváme.
-
2
Tato polévka je velmi sytá, takže nám nahradí hlavní chod.