Bůčková polévka

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 65 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 10 g Sůl
  • 2 g Pepř černý mletý
  • 20 g Petržel - nať
  • 300 g Zelí hlávkové bílé
  • 400 g Vepřový bok
  • 10 g Pažitka
  • 1000 ml Voda pitná
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 541 kcal
  • Sacharidy 5 g
  • Tuky 53 g
  • Sodík 1026 mg
  • Bílkoviny 11 g
  • Uhlovodany 5 g
  • Cholesterol 72 mg
  • Draslík 367.1 mg
  • Vláknina 4560 mg
  • Vitamín A 4560 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 38.5 mg
  • Vitamín E 0.5 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Do hrnce nalijeme vodu, přidáme maso vcelku, zelí a petrželovou nať. Ochutíme solí, pepřem a vaříme doměkka. Všechny suroviny vyjmeme, maso nakrájíme na kostičky, nať posekáme a uvařené zelí pokrájíme nahrubo. Všechno vrátíme zpět do vývaru, necháme ještě krátce projít varem, posypeme posekanou pažitkou a podáváme.

  • 2

    Tato polévka je velmi sytá, takže nám nahradí hlavní chod.

Komentáře k receptu