Červený paprikový salát
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 93 kcal
- Sacharidy 10 g
- Tuky 5 g
- Sodík 106 mg
- Bílkoviny 2 g
- Uhlovodany 10 g
- Cholesterol 0 mg
- Draslík 397 mg
- Vláknina 6222.8 mg
- Vitamín A 6222.8 mg
- Vitamín B6 0.4 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 146.5 mg
- Vitamín E 2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 0.9 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
V pánvi na rozehřátém oleji smažíme očištěné, na pruhy nakrájené papriky a nasekaný česnek za občasného promíchání asi 5 minut.
-
2
Potom přidáme oloupaná, nadrobno nakrájená rajčata, směs přivedeme k varu, snížíme příkon tepla a pod pokličkou dusíme 12-15 minut.
-
3
Podušenou směs osolíme, opepříme, vmícháme nasekanou petrželku a dusíme ještě 2 minuty.
-
4
Papriky vyjmeme děrovanou naběračkou na servírovací mísu. Do pánve přilijeme ocet a omáčku povaříme 5-7 minut do zhoustnutí.
-
5
Omáčkou zalijeme papriky a salát necháme vychladnout.
-
6
Podáváme s grilovaným masem, opečeným toastovým chlebem nebo bagetkou.