Chřestová polévka s bramborami

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 250 g Brambory
  • 500 g Chřest bílý
  • 1 kávová lžička Kmín drcený
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1.5 l Vývar drůbeží
  • 1 polévková lžíce Olej olivový
  • 1 polévková lžíce Sýr Lučina - termizovaný
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 537 kcal
  • Sacharidy 16 g
  • Tuky 11 g
  • Sodík 1244 mg
  • Bílkoviny 10 g
  • Uhlovodany 16 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 565.4 mg
  • Vláknina 8782.3 mg
  • Vitamín A 8782.3 mg
  • Vitamín B6 0.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 14.3 mg
  • Vitamín E 1.5 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 5.9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Oloupané pokrájene bramboy vložíme do hrnce přidáme očištěný nakrájený chřest, který jsme zbavili tvrdých částí.

  • 2

    Pžidáme sůl kmín, zalijeme vývarem a na mírném ohni uvaříme. Když zelenina změkne, přidáme olej, sejmeme z ohně a rozmixujeme.

  • 3

    Potom vmícháme sýr, dochutíme pepřem krátce zahřejeme a podáváme.

Komentáře k receptu