Pstruh pečený na víně
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 529 kcal
- Sacharidy 10 g
- Tuky 20 g
- Sodík 325 mg
- Bílkoviny 32 g
- Uhlovodany 10 g
- Cholesterol 87 mg
- Draslík 781.8 mg
- Vláknina 1333.5 mg
- Vitamín A 1333.5 mg
- Vitamín B6 0.5 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 6.6 mg
- Vitamín E 1.2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 3.1 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Cibuli nakrájíme na kolečka, petrželovou nať a pažitku posekáme, pstruha očistíme, osolíme, opepříme a naporcujeme.
-
2
V pekáčku na sporáku orestujeme na oleji cibuli, poté přidáme pažitku s petrželí, zalijeme vínem a vložíme porce pstruha. Pekáček dáme do trouby předehřáté na 200 °C a pečeme zhruba čtvrt hodiny. Podle potřeby během pečení ještě přilijeme víno.