Kuřecí steaky s bylinkovou omáčkou
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 332 kcal
- Sacharidy 7 g
- Tuky 23 g
- Sodík 159 mg
- Bílkoviny 23 g
- Uhlovodany 7 g
- Cholesterol 115.8 mg
- Draslík 360.1 mg
- Vláknina 1426.3 mg
- Vitamín A 1426.3 mg
- Vitamín B6 0.4 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 27.1 mg
- Vitamín E 0.6 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 12.4 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Kuřecí maso naklepeme z obou stran. V pánvi se silnějším dnem rozehřejeme máslo a plátky na středním ohni orestujeme cca 3 min z každé strany. Vyjmeme a odložíme na vyhřátý talíř.
-
2
Do pánve dáme najemno nasekaný česnek a cibulku, necháme zesklovatět. Dochutíme solí, pepřem, citronovou šťávou a petrželkou. Smícháme s vypečenou šťávou z masa, směsí přelijeme steaky. Ihned podáváme, nejlépe se zeleninou.