Roštěná na roštu
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 526 kcal
- Sacharidy 0 g
- Tuky 43 g
- Sodík 1388 mg
- Bílkoviny 32 g
- Uhlovodany 0 g
- Cholesterol 109.4 mg
- Draslík 503 mg
- Vláknina 53 mg
- Vitamín A 53 mg
- Vitamín B6 0.8 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 0.2 mg
- Vitamín E 0.6 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 15.5 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Z upraveného hovězího roštěnce ukrojíme plátek-roštěnou. Mírně ji naklepeme, okraje nařízneme, osolíme, opepříme a na tuku rychleji opečeme.
-
2
Do tuku od opékání přidáme máslo, necháme rozpustit, zalijeme vývarem, povaříme a přisolíme.
-
3
Nakonec šťávu procedíme hustým cedníkem a krátce povaříme, až se odděluje na povrchu tuk od šťávy.