Klasický kapr namodro
Suroviny
- 20 g Celer bulvový
- 30 g Cibule
- 250 g Kapr obecný
- 20 g Mrkev kořen
- 10 g Olej olivový
- 20 g Petržel kořen
- 500 ml Voda pitná
- 0.5 kávová lžička Sůl
- 0.5 ks Citrony
- 1 ks Bobkový list
- 1 ks Nové koření celé
- 1 ks Pepř černý celý
- 1 špetka Pepř černý mletý
- 2 polévková lžíce Ocet kvasný lihový
- 1 polévková lžíce Petržel - nať
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 278 kcal
- Sacharidy 19 g
- Tuky 36 g
- Sodík 290 mg
- Bílkoviny 26 g
- Uhlovodany 18 g
- Cholesterol 82.5 mg
- Draslík 827.4 mg
- Vláknina 15431.8 mg
- Vitamín A 15431.8 mg
- Vitamín B6 0.4 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 44 mg
- Vitamín E 1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 8.5 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Kořenovou zeleninu očistíme a nakrájíme na kolečka, cibuli oloupeme a rozpůlíme, petrželovou nať drobně posekáme, kapra omyjeme a rozdělíme na porce.
-
2
V hlubším kastrolu smícháme ocet s vodou, přidáme zeleninu, koření, sůl a svaříme. Do horkého vývaru vložíme porce kapra a vaříme probubláváním zhruba deset minut.
-
3
Hotové porce vyjmeme z vývaru, vložíme na nahřáté talíře, podlijeme lžící vývaru, kapra zakápneme olivovým olejem, posypeme petrželovou natí a zdobíme plátkem citronu. Jako přílohu volíme vařené brambory.