Candát na víně s rajčaty
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 286 kcal
- Sacharidy 10 g
- Tuky 2 g
- Sodík 210 mg
- Bílkoviny 12 g
- Uhlovodany 10 g
- Cholesterol 0 mg
- Draslík 336.2 mg
- Vláknina 1859.5 mg
- Vitamín A 1859.5 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 8.4 mg
- Vitamín E 0.5 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1.5 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Candáta naporcujeme, cibuli nakrájíme na drobné kostičky, rajčata nakrájíme na plátky.
-
2
Candáta osolíme, opepříme a orestujeme na polovině rozpáleného oleje. V malé pánvičce na zbylém oleji zpěníme cibuli. Osmaženou vložíme do zapékací misky, na ni položíme porce ryby a plátky rajčat a misku vložíme do trouby vyhřáté na 190 °C. Po deseti minutách rybu podlijeme vínem a pečeme, až ryba změkne.
-
3
Jako přílohu volíme vařené brambory.