Candát na víně s rajčaty

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 2

Suroviny

  • 240 g Candát obecný
  • 20 g Cibule
  • 120 g Rajčata
  • 4 g Olej rostlinný
  • 0.5 kávová lžička Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 5 dl Víno bílé
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 286 kcal
  • Sacharidy 10 g
  • Tuky 2 g
  • Sodík 210 mg
  • Bílkoviny 12 g
  • Uhlovodany 10 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 336.2 mg
  • Vláknina 1859.5 mg
  • Vitamín A 1859.5 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 8.4 mg
  • Vitamín E 0.5 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Candáta naporcujeme, cibuli nakrájíme na drobné kostičky, rajčata nakrájíme na plátky.

  • 2

    Candáta osolíme, opepříme a orestujeme na polovině rozpáleného oleje. V malé pánvičce na zbylém oleji zpěníme cibuli. Osmaženou vložíme do zapékací misky, na ni položíme porce ryby a plátky rajčat a misku vložíme do trouby vyhřáté na 190 °C. Po deseti minutách rybu podlijeme vínem a pečeme, až ryba změkne.

  • 3

    Jako přílohu volíme vařené brambory.

Komentáře k receptu