Tvarohový dip s rukolou
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 83 kcal
- Sacharidy 9 g
- Tuky 2 g
- Sodík 327 mg
- Bílkoviny 8 g
- Uhlovodany 9 g
- Cholesterol 6.3 mg
- Draslík 205.4 mg
- Vláknina 1628.2 mg
- Vitamín A 1628.2 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 9.5 mg
- Vitamín E 0.3 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 0.4 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Z vody a tvarohu umícháme hladký krém. Krém výrazně ochutíme solí a pepřem, přidáme nastrouhanou citrónovou kůru z půlky citrónu. Ze stejného citrónu vymačkáme šťávu, přidáme med a vmícháme do tvarohu společně s prolisovaným česnekem.
-
2
Rukolu přebereme, omyjeme, osušíme, nasekáme. Rajčata omyjeme, rozpůlíme, zbavíme se semínek. Dužinu nakrájíme na malé kostičky a s rukolou vmícháme do tvarohu. Dip přikryjeme a uložíme asi na 30 minut do chladu.