Jablečný salát s uzeným pstruhem

Hodnocení 1x 1x
Čas přípravy: 20 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 300 g Pstruh uzený
  • 1 ks Petržel - nať
  • 1 ks Limetka
  • 2 ks Jablka
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 2 polévková lžíce Ocet kvasný lihový
  • 4 polévková lžíce Olej olivový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 228 kcal
  • Sacharidy 20 g
  • Tuky 7 g
  • Sodík 102 mg
  • Bílkoviny 18 g
  • Uhlovodany 20 g
  • Cholesterol 51.8 mg
  • Draslík 465.1 mg
  • Vláknina 4910.8 mg
  • Vitamín A 4910.8 mg
  • Vitamín B6 0.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 12 mg
  • Vitamín E 0.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 0.5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Filety z uzeného pstruha rozdělíme na malé kousky. Jablka omyjeme, rozpůlíme a nastrouháme na struhadle nahrubo. Petržel omyjeme, lístky otrháme a nasekáme najemno.

  • 2

    Smícháme ocet, olej, sůl, pepř a nasekané lístky petržele, marinádou přelijeme kousky pstruha. Přidáme nastrouhaná jablka, vše promícháme a necháme 2 hodiny odležet v chladničce.

  • 3

    Salát rozdělíme na talíře a podáváme zdobený dílky limetky.

Komentáře k receptu