Jablečný salát s uzeným pstruhem
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 228 kcal
- Sacharidy 20 g
- Tuky 7 g
- Sodík 102 mg
- Bílkoviny 18 g
- Uhlovodany 20 g
- Cholesterol 51.8 mg
- Draslík 465.1 mg
- Vláknina 4910.8 mg
- Vitamín A 4910.8 mg
- Vitamín B6 0.3 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 12 mg
- Vitamín E 0.2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 0.5 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Filety z uzeného pstruha rozdělíme na malé kousky. Jablka omyjeme, rozpůlíme a nastrouháme na struhadle nahrubo. Petržel omyjeme, lístky otrháme a nasekáme najemno.
-
2
Smícháme ocet, olej, sůl, pepř a nasekané lístky petržele, marinádou přelijeme kousky pstruha. Přidáme nastrouhaná jablka, vše promícháme a necháme 2 hodiny odležet v chladničce.
-
3
Salát rozdělíme na talíře a podáváme zdobený dílky limetky.