Mleté kuřecí maso s rýží pečené v bábovkové formě
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 438 kcal
- Sacharidy 47 g
- Tuky 16 g
- Sodík 389 mg
- Bílkoviny 25 g
- Uhlovodany 47 g
- Cholesterol 64 mg
- Draslík 551.2 mg
- Vláknina 4982.4 mg
- Vitamín A 4982.4 mg
- Vitamín B6 0.9 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 25.4 mg
- Vitamín E 1.5 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1.6 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Kuřecí prsa nakrájíme na kostky, cibuli na kolečka, feferonky zbavené semínek pokrájíme na kousky. Formu na bábovku vymažeme 5 g oleje.
-
2
Kuřecí maso osolíme špetkou soli a na oleji smažíme s kolečky cibule, worcesterovou omáčkou a feferonkami cca 5 minut. Poté podlijeme 100 ml vody a dusíme, až je maso měkké. Směs vyjmeme ze šťávy, necháme vychladnout a umeleme. Ve šťávě, k níž jsme přilili 100 ml vody a přisypali špetku soli, dusíme rýži. Když je téměř měkká, scedíme ji, je-li třeba, a polovinu vsypeme do připravené formy, na ni naklademe mleté maso a přikryjeme druhou polovinou rýže. Směs upěchujeme a pečeme v troubě předehřáté na 180 °C cca 1/2 hodiny. Hotovou bábovku vyklopíme na servírovací mísu, posypeme muškátovým oříškem a podáváme se zeleninou dle vlastního výběru.