Italské dýňové rizoto
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 559 kcal
- Sacharidy 75 g
- Tuky 15 g
- Sodík 852 mg
- Bílkoviny 12 g
- Uhlovodany 75 g
- Cholesterol 23.3 mg
- Draslík 1044.8 mg
- Vláknina 6976 mg
- Vitamín A 6976 mg
- Vitamín B6 0.3 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 27.1 mg
- Vitamín E 2.7 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 18.7 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Dýni oloupeme, semínka odstraníme a dužinu nakrájíme na kostičky. Osmahneme na 30 g másla, přilijeme 250 ml vína, přidáme nasekanou petrželku a chvíli podusíme.
-
2
V jiném kastrole na zbylém másle zpěníme oloupanou, nadrobno nakrájenou cibuli, přidáme propláchnutou rýži a zalijeme 250 ml vína. Podusíme asi 20 minut, potom přilijeme vývar a rýži uvaříme doměkka. Scedíme a smícháme s dýní. Rizoto podle chuti osolíme.
-
3
Při podávání každou porci posypeme nastrouhaným sýrem.