Smažený domácí sýr
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 222 kcal
- Sacharidy 6 g
- Tuky 12 g
- Sodík 490 mg
- Bílkoviny 24 g
- Uhlovodany 1 g
- Cholesterol 101.6 mg
- Draslík 58.7 mg
- Vláknina 782.5 mg
- Vitamín A 782.5 mg
- Vitamín B6 0 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 7.3 mg
- Vitamín E 0.2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 9.2 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Měkký tvaroh dáme do misky, přikryjeme a odložíme na teplé místo na 1 až 3 dny, dokud se tvaroh nezačne roztékat. Pravidelně promícháme. Když je sýr rozteklý, přidáme žloutek, máslo, sůl, kmín a smažíme na rozpáleném oleji na pánvi s nepřilnavým povrchem. Když vznikne kompaktní hmota, odstavíme. Posypeme nasekanou pažitkou. Ještě teplé a tekuté můžeme mazat na pečivo, ztuhlé naporcujeme a podáváme s pečivem a zeleninovým salátem.