Holubí maso s žampiony
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 674 kcal
- Sacharidy 22 g
- Tuky 35 g
- Sodík 1652 mg
- Bílkoviny 49 g
- Uhlovodany 22 g
- Cholesterol 251 mg
- Draslík 1127.2 mg
- Vláknina 6532.5 mg
- Vitamín A 6532.5 mg
- Vitamín B6 1.7 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 28.7 mg
- Vitamín E 0.9 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 26.2 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Budeme potřebovat dvě holoubata, která vykostíme, maso nakrájíme na menší kousky, cibuli nadrobno, žampiony na plátky, pažitku posekáme.
-
2
V pánvi rozpustíme máslo, přisypeme maso, posypeme solí, pepřem, špetkou kmínu a orestujeme. Přidáme cibuli, žampiony, promícháme, zasypeme lžičkou mleté papriky, podlijeme vývarem, vsypeme pažitku a dusíme, dokud se tekutina téměř neodpaří.
-
3
Masovou směs upravíme na talíře a jako příloha je vhodná bramborová kaše.