Kuřecí plátky na citronu
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 284 kcal
- Sacharidy 7 g
- Tuky 19 g
- Sodík 636 mg
- Bílkoviny 23 g
- Uhlovodany 7 g
- Cholesterol 64 mg
- Draslík 509.3 mg
- Vláknina 5045 mg
- Vitamín A 5045 mg
- Vitamín B6 0.8 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 38.3 mg
- Vitamín E 0.2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 0.9 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Na velké pánvi orestujeme na rozpáleném oleji nadrobno nakrájenou cibuli a prolisovaný česnek. Kuřecí maso nakrájíme na tenké nudličky, přihodíme na pánev a za občasného promíchání opékáme, dokud maso není opečené dozlatova. Mezitím si očistíme dva citrony, z jednoho nastrouháme kůru, z druhého nakrouháme struhadlem kůru na slabé proužky. Nakonec vymačkáme z citronů šťávu a vlijeme ji k masu, přisypeme nastrouhanou kůru a necháme krátce povařit. Odstavíme, osolíme, opepříme, promícháme a přendáme na talíře, kde ozdobíme nasekanou pažitkou a proužky citronové kůry.