Drůbeží nákyp se žampiony
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 379 kcal
- Sacharidy 4 g
- Tuky 20 g
- Sodík 1622 mg
- Bílkoviny 38 g
- Uhlovodany 4 g
- Cholesterol 371.3 mg
- Draslík 195.1 mg
- Vláknina 2184.5 mg
- Vitamín A 2184.5 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 4.7 mg
- Vitamín E 0.7 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 11.7 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Drůbeží maso umeleme na masovém strojku spolu s cibulí, směs vložíme do mísy, ochutíme solí, pepřem, přimícháme žloutky, plátky žampionů, z bílků ušleháme tužší sníh a opatrně ho vmícháme do těsta.
-
2
Formu na nákyp vymažeme máslem, rozprostřeme do ní těsto, povrch uhladíme a formu vložíme do předehřáté trouby. Pečeme 20 minut.
-
3
Hotový nákyp nařežeme na porce, rozdělíme na talíře a ozdobíme plátky čerstvých rajčat.