Losos ve smetanové omáčce
Suroviny
- 500 g Losos - filety
- 1 kávová lžička Sůl
- 0.5 kávová lžička Kurkuma
- 4 ks Cibulka jarní
- 1 ks Okurka salátová
- 1 špetka Pepř černý mletý
- 1 špetka Citronová kůra
- 3 polévková lžíce Olej slunečnicový
- 2 polévková lžíce Citronová šťáva
- 6 polévková lžíce Vývar rybí
- 2 polévková lžíce Omáčka sójová
- 3 polévková lžíce Smetana 33% (šlehačka)
- 3 polévková lžíce Sezam - semena
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 281 kcal
- Sacharidy 9 g
- Tuky 15 g
- Sodík 315 mg
- Bílkoviny 28 g
- Uhlovodany 8 g
- Cholesterol 70.4 mg
- Draslík 692.9 mg
- Vláknina 4325.7 mg
- Vitamín A 4325.7 mg
- Vitamín B6 0.4 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 8.9 mg
- Vitamín E 2.2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 2.9 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Omyté a osušené filety z lososa nakrájíme na obdélníky, osolíme, opepříme a promícháme se sójovou omáčkou a sezamem tak, aby se obalily.
-
2
Ve velké pánvi na rozehřátém oleji opékáme kousky lososa 3-4 minuty dozlatova. Vyjmeme na papírovou utěrku.
-
3
Do pánve vlijeme zbylý olej, přidáme na kolečka nakrájené cibulky a omytou, na kostky nakrájenou okurku. Opékáme asi 2 minuty.
-
4
Potom přidáme citronovou kůru a šťávu, kurkumu, vývar (nebo vodu) a podle chuti sůl a pepř. Přivedeme k varu a povaříme 1 minutu.
-
5
Nakonec do omáčky vmícháme smetanu, vložíme kousky lososa a opatrně je v omáčce obrátíme a jen prohřejeme.
-
6
Pokrm upravíme na talíře a ihned podáváme.