Čokoládové karamely
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 631 kcal
- Sacharidy 93 g
- Tuky 29 g
- Sodík 11 mg
- Bílkoviny 3 g
- Uhlovodany 91 g
- Cholesterol 32.7 mg
- Draslík 235 mg
- Vláknina 5680 mg
- Vitamín A 5680 mg
- Vitamín B6 0 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 0.1 mg
- Vitamín E 0.3 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 3.4 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Čokoládu nastrouháme. Smetanu uvedeme k varu, smícháme s čokoládou, cukrem a medem. Za stálého míchání opět uvedeme k varu. Při 115 °C ztlumíme výkon a vaříme dál. Při 125 °C přendáme hrnec do vodní lázně.
-
2
Mramorovou desku potřeme olejem, ze čtyř kovových latěk vytvoříme čtverec 15x15 cm velký a taktéž je potřeme olejem. Hmotu nalijeme do formy a necháme 120 minut zcela vychladnout. Ztuhlou hmotu pokrájíme na kousky 2,5x2,5 cm velké a zabalíme je do celofánu.