Pikantní smažená zelenina s tofu
Suroviny
- 280 g Sýr Tofu - uzený
- 230 g Žampiony čerstvé
- 115 g Fazolové lusky zelené
- 200 ml Olej rostlinný
- 1 kávová lžička Zázvor mletý
- 2 kávová lžička Kmín římský
- 5 ks Cibulka jarní
- 1 ks Paprika červená
- 1 ks Paprika žlutá
- 1 ks Cuketa
- 1 špetka Paprika mletá pálivá
- 1 špetka Sůl
- 1 špetka Pepř černý mletý
- 2 stroužek Česnek
- 0.5 hrnek Oříšky piniové
- 1 polévková lžíce Paprika mletá sladká
- 1 polévková lžíce Cukr moučkový
- 1 polévková lžíce Limetková šťáva
- 1 polévková lžíce Med včelí
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 1014 kcal
- Sacharidy 27 g
- Tuky 99 g
- Sodík 590 mg
- Bílkoviny 14 g
- Uhlovodany 27 g
- Cholesterol 12.6 mg
- Draslík 869.9 mg
- Vláknina 12321.8 mg
- Vitamín A 12321.8 mg
- Vitamín B6 0.4 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 69.4 mg
- Vitamín E 13.6 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 5.5 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Smícháme sladkou papriku s kmínem, ostrou paprikou, zázvorem, cukrem a dalšími druhy koření. Tofu nakrájíme na kostičky a obalíme ve vzniklé směsi.
-
2
V pánvi rozpálíme olej a nad vysokým plamenem, za občasného míchání, restujeme tofu cca 4 minuty. Dáváme pozor, aby se nám kousky nerozdrobily. Osmažené tofu vyndáme a pánev vytřeme ubrouskem.
-
3
V malém množství oleje na pánvi smažíme cca 3 minuty nakrájenou cibulku a rozmačkaný česnek. Potom přidáme zbylé druhy zeleniny, nakrájené a mícháme na mírném ohni cca 6 minut, dokud nebude zelenina měkká a nebude mít zlatavý nádech. Zeleninu okořeníme.
-
4
Přidáme osmažené tofu s piniovými oříšky, medem a limetkovou šťávou.
-
5
Prohřejeme a podáváme.