Kuřecí polévka s čerstvými houbami
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 131 kcal
- Sacharidy 7 g
- Tuky 10 g
- Sodík 521 mg
- Bílkoviny 5 g
- Uhlovodany 7 g
- Cholesterol 3.2 mg
- Draslík 562.2 mg
- Vláknina 3075 mg
- Vitamín A 3075 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 26.9 mg
- Vitamín E 1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1.2 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
V hrnci rozpálíme olej a zprudka na něm 4 minuty orestujeme čerstvé hříbky nakrájené na kousky, nakrájený zázvor a česnek.
-
2
V hrnci přivedeme k varu 2 l vody, vložíme do něj omytá kuřecí prsa nakrájená na menší kusy, přidáme orestovanou směs a vaříme na mírném ohni, dokud maso není měkké. Vývar zcedíme do jiného hrnce, vrátíme kuřecí maso, které nakrájíme na nudličky, limetkovou šťávu a žampiony nakrájené na plátky, osolíme, zvolna vaříme asi 10 minut. Při servírování každou porci ozdobíme hrstkou nasekané petrželky.