Pohanková mrkev s telecím masem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 50 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 500 g Mrkev kořen
  • 250 g Telecí plec
  • 20 g Máslo čerstvé
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 ks Bobkový list
  • 1 ks Cibule
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 l Voda pitná
  • 1 šálek Pohanka
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 198 kcal
  • Sacharidy 17 g
  • Tuky 294 g
  • Sodík 262 mg
  • Bílkoviny 15 g
  • Uhlovodany 8 g
  • Cholesterol 59.8 mg
  • Draslík 269.3 mg
  • Vláknina 10080.5 mg
  • Vitamín A 10080.5 mg
  • Vitamín B6 0.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 1.9 mg
  • Vitamín E 0.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 8.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Očištěnou, na kostičky nakrájenou mrkev vložíme do kastrolu, zalijeme trochou vody. Přidáme bobkový list, pepř, sůl a mrkev, dusíme doměkka.

  • 2

    Omyté maso nakrájíme na malé kousky nebo na nudličky a osmahneme na cibulce na másle. Vmícháme do mrkve.

  • 3

    Zvlášť uvaříme doměkka pohanku, rozmixujeme ji a přidáme do pokrmu.

Komentáře k receptu