Polévka z červené řepy s klobásou
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 464 kcal
- Sacharidy 46 g
- Tuky 54 g
- Sodík 302 mg
- Bílkoviny 23 g
- Uhlovodany 44 g
- Cholesterol 86 mg
- Draslík 1053.9 mg
- Vláknina 31903.2 mg
- Vitamín A 31903.2 mg
- Vitamín B6 0.5 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 35.5 mg
- Vitamín E 0.6 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 16.5 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Červenou řepu oloupeme a nakrájíme na kostičky. Kyselé zelí, mrkev, petržel a cibuli očistíme a nakrájíme. Klobásu krájíme na kolečka.
-
2
Hovězí maso dáme vařit vcelku do studené a osolené vody s celým pepřem a bobkovým listem. Po půl hodině varu přidáme červenou řepu, kyselé zelí, mrkev, petržel, cibuli a klobásu.
-
3
Měkké maso vyjmeme, nakrájíme na kostky a vrátíme ho zpět do polévky.
-
4
Nakonec přilijeme kyselou šlehačkovou smetanu.