Celerovo jablečný salát

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 45 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 200 g Celer bulvový
  • 100 g Ořechy vlašské
  • 5 g Sůl
  • 3 g Pepř bílý
  • 300 g Jablka
  • 60 ml Citronová šťáva
  • 80 ml Majonéza
  • 150 ml Smetana 33% (šlehačka)
  • 1 ks Salát hlávkový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 484 kcal
  • Sacharidy 20 g
  • Tuky 45 g
  • Sodík 623 mg
  • Bílkoviny 6 g
  • Uhlovodany 17 g
  • Cholesterol 41.3 mg
  • Draslík 342.5 mg
  • Vláknina 9753 mg
  • Vitamín A 9753 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 12.4 mg
  • Vitamín E 2.8 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Oloupeme celer, rozkrájíme ho na plátky. Z plátků nakrájíme tenké asi 5 cm dlouhé proužky a vhodíme do mísy. Nejlépe červená jablka zbavíme jádřinců a rozkrájíme na kostičky, přihodíme do mísy k celeru a zakapeme citronovou šťávou proti zhnědnutí. Přidáme posekané ořechy, osolíme, opepříme a dobře promícháme. Přidáme majonézu a nakonec jemně vmícháme ušlehanou smetanu. Dáme do lednice na hodinu uležet.

  • 2

    Mezitím roztrháme listy salátu na menší kousky a vysteleme jimi dno mísy, na ně potom navršíme vychlazenou směs, vršek ozdobíme středovou růžičkou salátu.

Komentáře k receptu