Celerovo jablečný salát
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 484 kcal
- Sacharidy 20 g
- Tuky 45 g
- Sodík 623 mg
- Bílkoviny 6 g
- Uhlovodany 17 g
- Cholesterol 41.3 mg
- Draslík 342.5 mg
- Vláknina 9753 mg
- Vitamín A 9753 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 12.4 mg
- Vitamín E 2.8 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1.7 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Oloupeme celer, rozkrájíme ho na plátky. Z plátků nakrájíme tenké asi 5 cm dlouhé proužky a vhodíme do mísy. Nejlépe červená jablka zbavíme jádřinců a rozkrájíme na kostičky, přihodíme do mísy k celeru a zakapeme citronovou šťávou proti zhnědnutí. Přidáme posekané ořechy, osolíme, opepříme a dobře promícháme. Přidáme majonézu a nakonec jemně vmícháme ušlehanou smetanu. Dáme do lednice na hodinu uležet.
-
2
Mezitím roztrháme listy salátu na menší kousky a vysteleme jimi dno mísy, na ně potom navršíme vychlazenou směs, vršek ozdobíme středovou růžičkou salátu.