Arabský kebab

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 75 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 800 g Hovězí maso zadní
  • 0.5 kávová lžička Skořice mletá
  • 8 ks Brambory
  • 1 ks Cibule
  • 1 špetka Sůl
  • 6 stroužek Česnek
  • 1 šálek Vývar zeleninový
  • 4 polévková lžíce Máslo čerstvé
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 549 kcal
  • Sacharidy 30 g
  • Tuky 27 g
  • Sodík 470 mg
  • Bílkoviny 49 g
  • Uhlovodany 30 g
  • Cholesterol 141.1 mg
  • Draslík 811.7 mg
  • Vláknina 10422.8 mg
  • Vitamín A 10422.8 mg
  • Vitamín B6 0.6 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 26.2 mg
  • Vitamín E 0.9 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 32.1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Maso nakrájíme na kostky a osolíme. Na rozehřátém másle zpěníme na kolečka nakrájenou cibuli, přidáme maso, ze všech stran zprudka opečeme, až pustí šťávu.

  • 2

    Maso nejprve dusíme ve vlastní šťávě, poté nepatrně podlijeme vývarem. Asi v polovině dušení přidáme celé stroužky česneku a oloupané, na kostičky nakrájené brambory.

  • 3

    Podle potřeby podléváme dalším vývarem. Když je maso měkké, přidáme skořici a podusíme ještě dalších 5 minut.

Komentáře k receptu