Arabský kebab
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 549 kcal
- Sacharidy 30 g
- Tuky 27 g
- Sodík 470 mg
- Bílkoviny 49 g
- Uhlovodany 30 g
- Cholesterol 141.1 mg
- Draslík 811.7 mg
- Vláknina 10422.8 mg
- Vitamín A 10422.8 mg
- Vitamín B6 0.6 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 26.2 mg
- Vitamín E 0.9 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 32.1 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Maso nakrájíme na kostky a osolíme. Na rozehřátém másle zpěníme na kolečka nakrájenou cibuli, přidáme maso, ze všech stran zprudka opečeme, až pustí šťávu.
-
2
Maso nejprve dusíme ve vlastní šťávě, poté nepatrně podlijeme vývarem. Asi v polovině dušení přidáme celé stroužky česneku a oloupané, na kostičky nakrájené brambory.
-
3
Podle potřeby podléváme dalším vývarem. Když je maso měkké, přidáme skořici a podusíme ještě dalších 5 minut.