Jehněčí brzlíky s rýží

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 5

Suroviny

  • 500 g Rýže dušená
  • 800 g Jehněčí brzlík
  • 5.14 g Máslo čerstvé
  • 150 ml Omáčka rajčatová
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 2 špetka Pepř černý mletý
  • 1 špetka Kari koření
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 349 kcal
  • Sacharidy 23 g
  • Tuky 2 g
  • Sodík 317 mg
  • Bílkoviny 29 g
  • Uhlovodany 23 g
  • Cholesterol 1.2 mg
  • Draslík 112.4 mg
  • Vláknina 3030 mg
  • Vitamín A 3030 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 2.1 mg
  • Vitamín E 0.5 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Jehněčí brzlíky důkladně propláchneme pod tekoucí vodou, vhodíme na půl minuty do vroucí vody, aby se zatáhly, scedíme a necháme vychladnout. Brzlíky osolíme, opepříme a posypeme špetkou kari koření.

  • 2

    V pánvi rozehřejeme máslo, přidáme brzlíky a opečeme z obou stran dozlatova.

  • 3

    Dušenou rýži promícháme s rajčatovou omáčkou, upravíme na talíře a přiložíme smažené brzlíky.

Komentáře k receptu