Jehněčí brzlíky s rýží
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 349 kcal
- Sacharidy 23 g
- Tuky 2 g
- Sodík 317 mg
- Bílkoviny 29 g
- Uhlovodany 23 g
- Cholesterol 1.2 mg
- Draslík 112.4 mg
- Vláknina 3030 mg
- Vitamín A 3030 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 2.1 mg
- Vitamín E 0.5 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1.6 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Jehněčí brzlíky důkladně propláchneme pod tekoucí vodou, vhodíme na půl minuty do vroucí vody, aby se zatáhly, scedíme a necháme vychladnout. Brzlíky osolíme, opepříme a posypeme špetkou kari koření.
-
2
V pánvi rozehřejeme máslo, přidáme brzlíky a opečeme z obou stran dozlatova.
-
3
Dušenou rýži promícháme s rajčatovou omáčkou, upravíme na talíře a přiložíme smažené brzlíky.