Minestrone s rýží a parmezánem
Suroviny
- 5 g Bazalka
- 400 g Fazole červené sterilované
- 125 g Rýže neloupaná (Natural)
- 0.5 kávová lžička Sůl
- 1 ks Paprika červená
- 1 ks Cuketa
- 5 ks Rajčata
- 1 ks Pórek
- 0.5 ks Celer bulvový
- 1 špetka Pepř černý mletý
- 1 špetka Pepř cayenský
- 1 stroužek Česnek
- 1 l Vývar zeleninový
- 2 polévková lžíce Olej kukuřičný
- 3 polévková lžíce Ocet ze šampaňského - Balsamic
- 4 polévková lžíce Sýr Parmezán
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 515 kcal
- Sacharidy 79 g
- Tuky 14 g
- Sodík 1781 mg
- Bílkoviny 23 g
- Uhlovodany 78 g
- Cholesterol 12.7 mg
- Draslík 1322.3 mg
- Vláknina 27331.9 mg
- Vitamín A 27331.9 mg
- Vitamín B6 0.8 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 64.9 mg
- Vitamín E 4.4 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 5.7 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Rýži uvaříme podle návodu.
-
2
Přes síto slijeme fazole, propláchneme je studenou vodou a necháme okapat. Nadrobno nakrájíme papriku, cuketu, rajčata a pórek. Oloupeme celer a nakrájíme na kostky. Oloupeme a jemně nasekáme stroužek česneku.
-
3
V hrnci zahřejeme olej a vložíme připravenou zeleninu. Vše zhruba 5 minut dusíme.
-
4
Zalijeme zeleninu zeleninovým vývarem a důkladně ochutíme solí, pepřem a cayenským pepřem. Vaříme dalších 10 minut. Dochutíme balsamikovým octem.
-
5
Polévku na talířích posypeme strouhaným parmezánem a ozdobíme lístky bazalky.