Zeleninová polévka s rýží
Suroviny
- 200 g Rýže jasmínová
- 400 g Rajčata loupaná (konzervovaná)
- 2 ks Cibule
- 1 ks Paprika žlutá
- 1 ks Paprika červená
- 1 ks Cuketa
- 1 ks Mrkev kořen
- 1 špetka Pepř černý mletý
- 1 špetka Sůl
- 1.5 l Vývar zeleninový
- 2 polévková lžíce Kopr čerstvý
- 2 polévková lžíce Olej olivový
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 460 kcal
- Sacharidy 76 g
- Tuky 14 g
- Sodík 2045 mg
- Bílkoviny 12 g
- Uhlovodany 73 g
- Cholesterol 6.8 mg
- Draslík 1076.8 mg
- Vláknina 23035.8 mg
- Vitamín A 23035.8 mg
- Vitamín B6 0.6 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 93.5 mg
- Vitamín E 3.7 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 4 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Všechnu zeleninu omyjeme. Papriky zbavíme semen a bílých žeber, mrkev oloupeme. Cibuli, papriky, cukety a mrkev nakrájíme na kostičky.
-
2
V hrnci zahřejeme olej a necháme na něm zesklovatět cibuli. Přidáme rýži, zeleninový vývar a asi 10 minut dusíme.
-
3
Přisypeme nakrájenou zeleninu a vaříme asi 5 minut. Vložíme rajčata a vaříme dalších 5 minut. Podle chuti osolíme a opepříme.
-
4
Podáváme posypané sekaným koprem.