Polévka s jasmínovou rýží a mletým masem
Suroviny
- 250 g Rýže jasmínová
- 150 g Maso mleté - mix
- 60 ml Olej rostlinný
- 2 ks Cibulka jarní
- 0 špetka Pepř černý mletý
- 0 špetka Sůl
- 3 stroužek Česnek
- 1.5 l Vývar drůbeží
- 2 polévková lžíce Omáčka sójová
- 2 polévková lžíce Koriandr čerstvý
- 2 polévková lžíce Vývar rybí
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 865 kcal
- Sacharidy 47 g
- Tuky 33 g
- Sodík 1296 mg
- Bílkoviny 12 g
- Uhlovodany 47 g
- Cholesterol 0 mg
- Draslík 327.5 mg
- Vláknina 11987.5 mg
- Vitamín A 11987.5 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 3.4 mg
- Vitamín E 1.5 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 0.3 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Rýži uvaříme podle návodu.
-
2
Česnek jemně nasekáme a osmahneme na pánvi se zahřátým olejem. Pánev odstavíme a česnek ponecháme ještě 2 minuty v oleji. Poté olej přes jemné síto slijeme a necháme vychladnout.
-
3
Cibulky nakrájíme na tenké kroužky. Vložíme do mísy mleté maso, které ochutíme sojovou omáčkou, pepřem a solí. Důkladně promícháme a vytvoříme kuličky o velikosti asi 2 cm.
-
4
Drůbeží vývar okořeníme pepřem a rybím fondem. Přivedeme k varu a snížíme teplotu, aby se vývar vařil jen zlehka. Vložíme masové kuličky a vaříme asi 1 minutu.
-
5
Přidáme rýži a vaříme dalších 5 minut. Vložíme jarní cibulky a opět krátce povaříme. Podle chuti dochutíme česnekoým olejem.
-
6
Podáváme ozdobené nasekaným koriandrem.