Červené zelí s ananasem
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 310 kcal
- Sacharidy 60 g
- Tuky 4 g
- Sodík 726 mg
- Bílkoviny 6 g
- Uhlovodany 60 g
- Cholesterol 2.3 mg
- Draslík 903.6 mg
- Vláknina 9628.4 mg
- Vitamín A 9628.4 mg
- Vitamín B6 0.7 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 123.5 mg
- Vitamín E 1.2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 2.6 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Nejprve nakrájíme zelí, to vložíme do hrnce s vodou a dáme vařit.
-
2
Za občasného míchání vaříme zhruba 2 minuty. Přidáme sůl, hřebíček, pepř a na zelí nalijeme víno a vývar. Vaříme přibližně 15 minut.
-
3
Mezitím nakrájíme ananas a nastrouháme jablka, promícháme s marmeládou a přimícháme k zelí.
-
4
Když jablko změkne, vypneme a můžeme podávat jako přílohu k jakémukoliv masu.