Červené zelí s ananasem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 30 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 1 g Hřebíček
  • 2 kávová lžička Marmeláda ostružinová
  • 1 ks Ananas
  • 1 ks Jablka
  • 1 ks Zelí hlávkové červené
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř bílý
  • 2 dl Víno červené
  • 5 dl Vývar zeleninový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 310 kcal
  • Sacharidy 60 g
  • Tuky 4 g
  • Sodík 726 mg
  • Bílkoviny 6 g
  • Uhlovodany 60 g
  • Cholesterol 2.3 mg
  • Draslík 903.6 mg
  • Vláknina 9628.4 mg
  • Vitamín A 9628.4 mg
  • Vitamín B6 0.7 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 123.5 mg
  • Vitamín E 1.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 2.6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Nejprve nakrájíme zelí, to vložíme do hrnce s vodou a dáme vařit.

  • 2

    Za občasného míchání vaříme zhruba 2 minuty. Přidáme sůl, hřebíček, pepř a na zelí nalijeme víno a vývar. Vaříme přibližně 15 minut.

  • 3

    Mezitím nakrájíme ananas a nastrouháme jablka, promícháme s marmeládou a přimícháme k zelí.

  • 4

    Když jablko změkne, vypneme a můžeme podávat jako přílohu k jakémukoliv masu.

Komentáře k receptu