Řezy ze svíčkové s husími játry
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 446 kcal
- Sacharidy 2 g
- Tuky 24 g
- Sodík 1351 mg
- Bílkoviny 37 g
- Uhlovodany 2 g
- Cholesterol 192.3 mg
- Draslík 644.2 mg
- Vláknina 353 mg
- Vitamín A 353 mg
- Vitamín B6 1.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 1.3 mg
- Vitamín E 0.6 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 19.7 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Hovězí svíčkovou odblaníme a nakrájíme přes vlákno na plátky. Mírně je naklepeme, osolíme, opepříme a na tuku rychleji opečeme s plátky husích nebo drůbežích jater.
-
2
Řezy i játra vyjmeme, do výpeku přidáme očištěné, opláchnuté a na plátky nakrájené žampiony a krátce je osmahneme. Přidáme máslo, zastříkneme vývarem a vínem a ještě podusíme.
-
3
Nakonec šťávu se žampiony přisolíme, řezy svíčkové ozdobíme plátky jater, přelijeme šťávou se žampiony a ihned podáváme.